LGES підписала угоду з Toyota про постачання акумуляторів

20:34 05.10.2023
LGES підписала угоду з Toyota про постачання акумуляторів

Toyota Motor і LG Energy Solution підписали угоду про постачання літій-іонних акумуляторів для використання в електромобілях японського автовиробника в США, починаючи з 2025 року. Про це пише Reuters.

LGES щорічно постачатиме Toyota 20 гігават-годин високонікелевих акумуляторних елементів і модулів типу NCMA із заводу в Мічигані. Цього достатньо для забезпечення понад 250 000 електромобілів на рік.

Модулі будуть зібрані в акумуляторні блоки і встановлені в нові електромобілі Toyota у Джорджтауні, штат Кентуккі.

Toyota заявила, що планує виробляти до 3,5 млн електромобілів на рік до 2030 року і має на меті запропонувати 30 моделей електромобілів у всьому світі від брендів Lexus і Toyota.

LGES інвестує $3 млрд у свій завод із виробництва акумуляторів у Голландії, штат Мічиган, для забезпечення заводу Toyota в Кентуккі зі спеціальних виробничих ліній.

LGES також є партнером General Motors у спільному підприємстві з виробництва акумуляторів Ultium, яке будує окремий завод вартістю $2,1 млрд у Лансінгу, штат Мічиган, для постачання електромобілів GM.

Угода з Toyota означає, що LGES тепер постачатиме батареї п'ятьом провідним автовиробникам, зокрема Stellantis, Hyundai та Honda, зі своїх восьми спільних заводів у Північній Америці.

У серпні 2022 року Toyota заявила, що планує потроїти свої інвестиції до $3,8 млрд у новий завод із виробництва акумуляторів у Північній Кароліні, яким вона керуватиме разом із давнім партнером Panasonic через спільне підприємство Prime Planet Energy & Solutions. Відкриття заводу заплановано на 2025 рік.


Источник: Mind
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015