Mercedes-Benz впроваджує технологію оплатити «відбитком пальця»

17:42 28.09.2023
Mercedes-Benz впроваджує технологію оплатити «відбитком пальця»

Власники Mercedes-Benz можуть платити за бензин та електроенергію відбитком пальця. Автовиробник об'єднав зусилля з Mastercard і впровадив у свою мультимедійну систему MBUX можливість оплачувати послуги АЗС відбитком пальця - заправка бензином або зарядка.

Функція Fuel&Pay активується автоматично, коли водій під'їжджає до станції та вимикає двигун. У будівлю заправки заходити більше не потрібно, проте вийти з машини все-таки доведеться вставити пістолет або зарядний пристрій.

Програмне забезпечення, розроблене Mercedes-Benz, автоматично розрахує вартість заправки. Для цього воно використовує дані про запас палива/заряду, що залишився, і помножить їх на ціни, встановлені на відповідній АЗС. Водій платить відбитком пальця і ??пізніше отримує рахунок поштою.

Спочатку Fuel&Pay працюватиме на 3600 автозаправних станціях в Німеччині. Можливо, Mercedes-Benz розширить географію, якщо функція виявиться затребуваною.

Згідно з опитуванням німецькою дослідницькою компанією GfK, це так: близько половини водіїв від 18 до 39 років хочуть платити через дисплей за різні послуги та товари, а 60 відсотків - оплачувати паливо та зарядку.


Источник: Мотор
Фото: Carscoops
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015