Volkswagen припинить виробництво автомобілів у Дрездені

21:28 19.09.2023
Volkswagen припинить виробництво автомобілів у Дрездені

Volkswagen Group планує припинити виробництво автомобілів на «Скляній мануфактурі» у Дрездені. З початку 2021 року тут збирають електромобіль Volkswagen ID.3. Сам майданчик збережеться, але перед співробітниками, а це близько 300 осіб, поставлять інші завдання. Укладені з ними контракти залишаться чинними до 2029 року.

Відмова від виробництва автомобілів на заводі в Дрездені - це один із кроків реалізації програми підвищення продуктивності концерну. Як очікується, це дозволить німецькій Групі підвищити конкурентоспроможність на глобальному ринку в умовах нестабільності.

Експлуатація «Glaeserne Manufaktur» коштує концерну від 60 до 70 млн євро на рік. Згортання виробництва автомобілів дозволить щороку економити близько 20 млн. євро.

До 2026 року Volkswagen планує збільшити прибуток на 10 млн. євро, щоб ефективніше конкурувати на ринку електромобілів із більш прибутковими виробниками.

«Glaeserne Manufaktur» введено в експлуатацію 2002 року. Спочатку тут випускалися Volkswagen Phaeton. Пізніше у Дрездені збирали Bentley, електричний Golf та, нарешті, ID.3. Навесні цього року з конвеєра заводу зійшов 150-тисячний автомобіль.

Минулого тижня стало відомо, що через низький попит на електромобілі Volkswagen скорочує робочі місця на заводі в Цвіккау. Як повідомляється, компанія не планує продовжувати контракти із 269 працівниками, договори з якими закінчуються наступного року.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015