Tesla планує побудувати завод з виробництва авто в Туреччині

17:48 19.09.2023
Tesla планує побудувати завод з виробництва авто в Туреччині

Генеральний директор Tesla, Ілон Маск, після зустрічі з президентом Туреччини, Тайїпом Ердоганом, заявив, що Туреччина є одним з найважливіших кандидатів на будівництво нового заводу Tesla. Про це повідомляє Elektrek.

Маск зазначив, що вже багато турецьких постачальників працюють з Tesla, що вказує на потенціал країни для подальшої співпраці. Хоча компанія недавно оголосила про будівництво нового заводу в Мексиці, очікується, що у майбутньому Tesla анонсує ще декілька нових заводів.

Маск планує, що Tesla вироблятиме 20 мільйонів автомобілів щороку до кінця десятиліття, для цього їй потрібно буде побудувати ще сім нових заводів. Компанія вже розглядає Канаду, Індію та Францію як можливі місця для нових заводів, і тепер Туреччина також стає конкурентоспроможним варіантом.

Серед переваг Туреччини - митний союз з Європейським Союзом, низькі заробітні плати. Крім того, в Туреччині є значна кількість власників Tesla, які імпортують автомобілі та експлуатують їх без доступу до сервісів компанії, тому наявність сервісних центрів у країні буде великим плюсом.

Однак остаточне рішення про будівництво нового заводу Tesla в Туреччині ще не прийнято.


Источник: LIGA.net
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015