Польща пропонує заборонити LPG з РФ у новому пакеті санкцій

17:19 19.09.2023
Польща пропонує заборонити LPG з РФ у новому пакеті санкцій

Польща запропонувала, щоб нові санкції Європейського Союзу проти Росії за її повномасштабне вторгнення в Україну включали заборону на російські алмази і скраплений нафтовий газ, і закликала узгодити санкції проти Білорусі з санкціями проти Москви. Про це повідомляє Reuters.

У пропозиції, з якою ознайомилося Reuters, Польща закликає заборонити імпорт російських алмазів, продажі яких принесли російському бюджету $4,5 млрд 2021 року, а також накласти індивідуальні санкції на російську алмазну компанію «Алроса».

ЄС також повинен припинити купувати російський скраплений нафтовий газ (LPG), заявила Польща, щоб зберегти цілісність і прозорість ринку скрапленого газу й уникнути спотворення конкуренції. Польща - найбільший імпортер російського скрапленого газу, його частка в структурі імпорту досягає 50%. Зазвичай вартість продукту, що завозиться польськими компаніями східним кордоном, менша за вартість скрапленого газу, який постачається через балтійські порти або з Німеччини.

«Хоча скраплений газ є нафтопродуктом, він не підпадає під дію ембарго ЄС на продукти, що належать до вищезгаданої категорії», - йдеться в повідомленні.


Источник: enkorr
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015