Для ЗСУ випробовують 9-місний багі з усіма керованими колесами

14:26 03.09.2023
Для ЗСУ випробовують 9-місний багі з усіма керованими колесами

У Чернівецькій області конструктор Володимир Садик уже півтора роки виготовляє різноманітні багі для ЗСУ. Зараз він збирає 89-ту за рахунком машину, а замовлення є ще на два десятки. За місяць вдається зробити близько п'яти штук.

Найсвіжіша новинка - це 9-місний багі, який на відміну від інших, розроблений з нуля. Тільки двигун запозичили від Mercedes-Benz. Двигун розташували між задніми колесами, а робоче місце водія - по центру, між передніми.

Машина відрізняється не лише підвищеною місткістю, а й оригінальною конструкцією. По-перше, вона повнокерована, тобто задні колеса теж повертаються - у протилежний бік переднім, що покращує маневреність.

По-друге, каркас кузова спроектований так, щоб бути максимально відкритим з боків - це полегшує посадку-висадку, а також перевезення поранених на ношах.

Третя фішка - це сидіння водія, яке підвішене до верхньої труби каркаса та може повертатися. Воно не має жорсткого зв'язку зі підлогою, що підвищує виживання при наїзді на міну. До речі, баггі відрізняється потужним сталець захистом днища.

Сьогодні машина, яку розробник планує назвати «Крабом», проходить посилені випробування. Сподіватимемося, що незабаром оригінальна розробка піде у виробництво, а потім потрапить і до наших захисників на передову.


Источник: Авто Центр
Фото: ICTV
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015