Mercedes-Benz анонсував «дешевий» електромобіль нової епохи

19:23 02.09.2023
Mercedes-Benz анонсував «дешевий» електромобіль нової епохи

Німецький бренд анонсував «зелений» прототип CLA Class, який стане передвісником «бюджетної» лінійки. Перша серійна модель із дизайном за його мотивами вийде на ринок наступного року.

Mercedes-Benz поширив тизер концептуального електроседана, що отримав ім'я Concept CLA Class. Офіційно оголошено, що шоу-кар задасть напрямок новому «зеленому» сімейству моделей початкового рівня. Ну, і як нескладно здогадатися за назвою, в цю лінійку як і раніше входитиме CLA, тільки вже у вигляді електрокара, причому він і повинен стати «вхідним квитком» у світ Mercedes-Benz: A-Class і B-Class, як очікується, спадкоємців не отримають.

Нагадаємо, ще минулого року німці представили оновлену модельну стратегію, згідно з якою вся гама була поділена на три групи: початкову Entry Luxury, умовно «середню» Core Luxury та розкішну Top-End Luxury. Так ця стратегія передбачає скорочення компактного і найдоступнішого сегмента, щоб звільнити кошти на розвиток двох інших. Але повернемося до майбутнього CLA.

Зовнішність вийшла незвичайною. Роль головної оптики виконують діодні півкільця з трипроменевими зірками посередині, а зірочки, що світяться, розкидані по всій поверхні заглушки, що імітує решітку радіатора. Над фарами є LED-смужка, причому вона не просто розтягнута на всю ширину передка: ця лінія проходить через крила та запливає на двері. Корму концепту ще не показали, але й ззаду, зважаючи на все, буде смуга.

До речі, шпигуни вже ловили замаскований тестовий зразок, і в нього звичніші фари, та й ліній на дверях помітно не було. Тобто, не виключено, що ці рішення так і залишаться фішками Concept CLA Class.

Відомо, що в основу «бюджетних» Мерседесів ляже нова модульна платформа MMA (Mercedes-Benz Modular Architecture), «електрички» також отримають свіжу операційну систему MB.OS, а їхня далекобійність перевищить 750 км (за циклом WLTP). І це поки що всі подробиці про начинку.

Перший показ Mercedes-Benz Concept CLA Class проведуть у Мюнхені перед відкриттям виставки IAA Mobility: седан розсекретять вже 3 вересня (з 4 вересня автосалон відчинить двері для представників ЗМІ, з 5-го для всіх бажаючих). Серійна модель дебютує наступного року.


Источник: Колеса
Фото: Mercedes-Benz
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015