Як зараз виглядає згоріле судно з автомобілями Freemantle Highway

16:37 20.08.2023
Як зараз виглядає згоріле судно з автомобілями Freemantle Highway

Опубліковано фото із судна-автовоза Freemantle Highway, яке серйозно постраждало від пожежі наприкінці липня. Зараз обгорілий корабель пришвартований у нідерландському порту Емсхавен. Знімки опублікувало новинне агентство RTL News.

На фото видно, що корпус судна серйозно постраждав, а автомобілі всередині серйозно обгоріли. Від багатьох машин залишився тільки обгорілий каркас. На фото можна ідентифікувати згорілі Mini Cooper, Porsche 911 і Taycan.

Водночас наголошується, що далеко не всі авто на судні Freemantle Highway знищені або пошкоджені. Близько тисячі машин зовсім не постраждали, але їх все одно доведеться утилізувати. Загальні збитки від катастрофи становитимуть близько 300 мільйонів євро.

Наразі все ще триває розслідування причин катастрофи, але основна версія залишається незмінною - судно з автомобілями згоріло через самозаймання електрокара.

Нагадаємо, що корабель Freemantle Highway віз 3784 автомобілі з німецького порту Бременхафен до єгипетського Порт-Саїда. Більшість із них були новими BMW і Mercedes-Benz, а 498 - виявилися електромобілями.

Команда не змогла самостійно загасити пожежу і подала сигнал лиха. Рятувальникам вдалося підібрати 23 членів екіпажу, але одна людина в катастрофі загинула.

Пожежу на судні з автомобілями виявилося непросто загасити - її ліквідація зайняла кілька днів. Після цього судно відбуксирували в Емсхавен.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015