Імпорт бензинів в Україну почав відновлюватися

19:34 08.08.2023
Імпорт бензинів в Україну почав відновлюватися

На початку серпня спостерігається збільшення обсягів постачань імпортного бензину. Про це свідчать оперативні дані Консалтингової групи «А-95».

Імпортні постачання бензинів почали збільшуватися з третьої декади липня. На початку серпня тижневий імпорт продукту досяг травневих показників. Протягом першого тижня серпня українські імпортери завезли 20,4 тис. тонн високооктанового бензину, що на 37% більше порівняно з попереднім тижнем.

«Можемо констатувати, що червневі запаси фактично вичерпано, тому наша компанія почала збільшувати закупівлі ресурсу», - коментує представник великої національної мережі АЗС.

Нагадаємо, у липні імпорт автомобільних бензинів обвалився втричі - до 49,7 тис. тонн. Це пов'язано з підвищенням з 1 липня ПДВ й акцизу, у зв'язку з чим українські мережі збільшили постачання у червні й травні (158 і 93 тис. т відповідно).

Як вважає директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн, підвищені постачання мереж, зокрема ОККО, WOG і «Укрнафти», напередодні підвищення акцизів забезпечили повільне зростання цін на АЗС у липні.

У той же час у серпні зростання цін поновилось через вичерпаність запасів і зростання європейських котирувань майже на 15% протягом липня.


Источник: enkorr
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015