Кожні 40 секунд на заводі Tesla збирають один електромобіль

15:45 02.08.2023
Кожні 40 секунд на заводі Tesla збирають один електромобіль

Tesla заявила, що завод Giga Shanghai останні кілька місяців працює практично на максимальній потужності. Далі нарощувати виробництво у Шанхаї компанія не планує.

Як говориться в одному з фінансових звітів за 2023 рік, річна потужність майданчика - понад 1 мільйон автомобілів. Кожні 40 секунд у Шанхаї збирають один автомобіль. Це дозволило Tesla протягом першого півріччя продати майже 500 тисяч електромобілів китайського виробництва (MIC). Зібрані на Giga Shanghai Model 3 та Model Y поставляються на зарубіжні ринки, такі як Таїланд та Канада.

Ключем до успіху в компанії називають оптимізацію витрат, використання більш дешевих приводних пристроїв та широке застосування контролерів власної розробки. Також компанія застосовує у виробництві своїх електромобілів гігапрес IDRA giga. Це дозволило зменшити кількість компонентів в автомобілі та зменшити витрати.

Опублікований у Twitter ролик дозволив зазирнути у Giga Shanghai. Зокрема, один із робітників виробничої лінії пояснив, як десятки роботизованих маніпуляторів працюють у тандемі на одній станції для підвищення ефективності. В іншому місці він розповідає про те, як двоярусні цехи ефективно вибудовують виробничі лінії. Зі слів оповідача, на фабриці у Шанхаї працюють 16 ресторанів для робітників. Замовляти їжу можна за допомогою застосутку Teshenghuo, яка створила IT-команда Tesla.

#Didyouknow that at #Shanghai's #Tesla Gigafactory, they can produce a #car in less than 40 seconds? ?Curious to see how they achieve such speed? Let's dive into the working environment!@Tesla @Tesla_Asia pic.twitter.com/FWXe7TxGYq

— Shanghai Let's meet (@ShLetsMeet) July 25, 2023

Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015