Ares Modena оновила суперкар зроблений за мотивами легендарної моделі De Tomaso

19:52 31.07.2023
Ares Modena оновила суперкар зроблений за мотивами легендарної моделі De Tomaso

Італійська компанія Ares Modena, раніше відома як Ares Design, доопрацювала проект суперкара Panther, зробленого за мотивами легенди 70-х - De Tomaso Pantera. Нова версія називається Panther Evo, вона, як і раніше, запозичує основні вузли та агрегати у Lamborghini Huracan, але кузов став більш витонченим.

De Tomaso Pantera вважається одним із найвидатніших суперкарів 70-х, її клиноподібний кузов був і залишається взірцем стилю, реінкарнація цієї моделі була питанням часу, і в 2017 році компанія Ares Design, за якою стоїть досвідчений бізнесмен Дені Бахар, анонсувала нову «Пантеру». Прототип Ares Panther був представлений у 2018 році, скільки в результаті було випущено екземплярів, невідомо, ціна на момент дебюту складала 715 000 євро.

На цьому тижні Ares Design представила доопрацьований проект Panther із приставкою Evo. Концепція залишилася незмінною, але кузов став більш «рафінованим»: компанія оновила більшість зовнішніх вуглепластикових панелей та світлотехніку. Задні ліхтарі тепер органічніше вписані в корму, здвоєні бічні вихлопні патрубки поступилися місцем двом центральним, допрацьовано аеродинаміку, більше стало вентиляційних отворів для двигуна, в задній бампер інтегрований більш розвинений дифузор.

Салон отримав оновлену передню панель, яка краще відповідає духу оригінальної De Tomaso Pantera, нові крісла та нове оздоблення. Трішки змінено дизайн рульового колеса, на центральній консолі вишикувався ряд старомодних тумблерів і кнопок, а під ним - сенсорний мультимедійний екран від Lamborghini. Важіль на центральному тунелі вводить в оману: здається, що на машині встановлена механічна коробка передач, але це не так - 7-ступінчастий «робот» з двома зчепленнями також запозичений у Lamborghini Huracan, а пази, якими переміщається важіль, це просто різні режими цієї коробки, у тому числі «ручного», в якому передачі перемикаються послідовно.

Переналаштований 5,2-літровий атмосферний двигун Lamborghini V10 на Ares Panther Evo видає максимальні 650 к.с. і 600 Нм, привід у «Пантери» повний, розгін до 100 км/год займає 3,1 с, максимальна швидкість - 325 км/год. Компоненти шасі та вуглець-керамічні гальма - такі ж, що і у Lamborghini, але з особливими налаштуваннями. Ціну Panther Evo компанія Ares Modena не розкриває.


Источник: Колеса
Фото: Ares Modena
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015