Майстер власноруч відтворив найексклюзивніший суперкар Mercedes-Benz

19:50 25.07.2023
Майстер власноруч відтворив найексклюзивніший суперкар Mercedes-Benz

У Південноафриканській Республіці з'явився клон Mercedes-Benz CLK GTR. Знаменитий суперкар відтворив майстер-самоучка Йоган Аккерман із Йоганнесбурга. Про це повідомляє сайт Carscoops.

Проєкт ELK GTR, як назвав авто його творець, починався зі старого седана Mercedes-Benz E-Class W210 і деталей серійного купе Mercedes-Benz CLK. Проблема в тому, що в Mercedes-Benz CLK GTR із цими моделями спільними є тільки радіаторна решітка та круглі фари, а всі кузовні панелі в суперкара свої.

За допомогою деталей від Mercedes-Benz CLK Йогану Аккерману вдалося знизити дах, хоча авто все одно вище за оригінальний суперкар. Кузов із великим антикрилом виконаний зі склопластику.

Поки що копія Mercedes-Benz CLK GTR не оснащена двигуном. Йоган Аккерман планує оснастити його мотором V12 від Mercedes-AMG, що забезпечить суперкару належну динаміку. Проєкт планують повністю завершити до кінця нинішнього року.

Нагадаємо, що оригінальний суперкар Mercedes-Benz CLK GTR випускали в 1998-2000 роках і зібрали тільки 26 авто вартістю $1,5 мільйона. Зараз їхня ціна перевищує 10 мільйонів доларів.

Mercedes-Benz CLK GTR оснастили величезним 6,9-літровим V12 на 612 к.с., що давав змогу розганятися до 100 км/год за 3,8 с і розвивати 344 км/год. Гоночна версія купе виграла чемпіонат FIA GT.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015