Hyundai вкладе 85 мільярдів доларів на прискорення розробки електрокарів

19:52 22.06.2023
Hyundai вкладе 85 мільярдів доларів на прискорення розробки електрокарів

Компанія Hyundai витратить 85 мільярдів доларів на розробку електромобілів. У плані, розписаному до 2032 року, значиться сума в 85,41 мільярда доларів, яку Hyundai вкладе у власний розвиток. До першочергових завдань входять розробка та збільшення обсягів продажу «зелених» автомобілів на найважливіших для себе світових ринках - на батьківщині в Південній Кореї, США та Європі.

План прописаний в новій бізнес-стратегії Hyundai Motor Way. Hyundai та її преміальна «дочка» Genesis націлені на 34-відсоткову частку електрокарів у своїх світових продажах та 53-відсоткову - на ключових ринках до 2030 року. Цілі продавати 840 тисяч електрокарів до 2026 року та 1,87 мільйона до 2030-го збільшено на 100 тисяч та 130 тисяч одиниць відповідно.

До кінця десятиліття частка електромобілів повинна скласти 53 відсотки від усього числа машин Hyundai, що продаються в США. У Європі цільовий показник - 71 відсоток, у Південній Кореї - 37 відсотків. Амбітні плани Hyundai планує виконати завдяки багатомільярдним вкладенням.

Кошти направлять на перепрофілювання заводів з виробництва ДВС на електродвигуни, а також на створення нових складальних майданчиків виключно для електрокарів, включаючи Hyundai Motor Group Metaplant America, що будується в американському штаті Джордія.

Незважаючи на більш високу собівартість електромобілів, Hyundai сподівається швидко підняти прибуток за рахунок масштабу. Для «батарейних» машин розроблять нові платформи, які прийдуть на зміну нинішній E-GMP. Вони будуть стандартизовані і дозволять будувати машини різних класів - від кросоверів різних розмірів до пікапів та люксових машин. З 2025 по 2030 рік Hyundai Motor Group представить 13 нових моделей, включаючи чотири під шильдиком KIA.


Источник: Мотор
Фото: Pulsenews
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015