Як біженцям у Німеччині купити автомобіль та не втратити соцвиплати

18:57 22.06.2023
Як біженцям у Німеччині купити автомобіль та не втратити соцвиплати

Українські біженці, які проживають у Німеччині, можуть придбати автомобіль і не втратити соціальну допомогу, якщо вартість машини не перевищує 7500 євро. Такий ліміт встановлено рішенням Федерального суду.

Ця вимога стосується всіх біженців, які отримують соціальну допомогу. Їм потрібно вибирати, або купити бюджетний автомобіль і виплати за ними зберігаються, або втратити виплати.

У деяких випадках автомобіль може коштувати дорожче за 7500 євро. Наприклад:

У перерахованих вище випадках, коли вибираючи авто, у громадян є необхідність перевищити ліміт в 7500 євро, потрібно повідомити про це в центр зайнятості (Jobcenter). Питання виділення коштів кожної людини розглядається в індивідуальному порядку.

Слід враховувати, що максимально дозволена вартість автомобіля може бути меншою - наприклад, ринкова ціна 7000 євро. Придбаний автомобіль буде враховано в особисті активи людини, але не впливатиме на надання державних виплат.

Нагадаємо, що з липня в Німеччині набудуть чинності нові правила використання автомобілів з українськими номерами. Замість зміни обліку для власників запроваджується техогляд транспортних засобів.

Насамперед біженцям потрібно отримати спеціальний дозвіл на тимчасове продовження користування українським номерним знаком. У заяві слід зазначити, що людина не хоче постійно перебувати в Німеччині.

Відповідний дозвіл необхідно завжди возити із собою. Документ надається терміном до 31 березня 2024 року. Такий дозвіл діє на території ФРН.


Источник: Today.ua
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015