Британці налагодять виробництво швидких акумуляторів для електромобілів

18:16 20.06.2023
Британці налагодять виробництво швидких акумуляторів для електромобілів

Британська компанія Nyobolt оголосила плани розпочати виробництво акумуляторів для електромобілів до 2026 року. Компанія стала широковідома завдяки нещодавній презентації концепту Lotus Elise S1 EV - електричній версії класичного спорткара, батареї якого їм вдалося зарядити повністю за 6 хвилин, а на 80% - лише за чотири.

Nyobolt заявляє, що протягом наступних 18 місяців розпочне масштабне виробництво таких швидких акумуляторів: спочатку на своєму заводі в Азії, а згодом планує виробляти їх вже у Великобританії, пише Autocar. Компанія має досвід у створенні акумуляторів для робототехніки, а в наступному році планує налагодити поставки акумуляторів клієнтам у галузях гірничої промисловості, промислової автоматизації, а також важкого позашляхового обладнання.

За словами Стіва Хатчінса, віце-президента з експлуатації та проектування Nyobolt, його фірма здатна виробляти «тисячі акумуляторів на тиждень». Вже у наступному році вона планує випустити «десятки тисяч» одиниць своїх високоефективних і при тому повністю придатних для переробки батарей.

Фішка Nyobolt полягає в тому, що вона акцентує увагу на аноді акумулятора, що дозволяє використовувати, замість катодів, елементи з низьким електричним опором. Вони не нагріваються, коли через них проходить струм, і, як наслідок, не так швидко руйнуються. Ця передова анодна технологія забезпечує в 10 разів більше зарядної потужності та заощаджує на 90% час, потрібний для заряджання батареї.

За словами генерального директора Nyobolt Сая Шіваредді, його компанія не зосереджується на щільності енергії, як це роблять інші виробники. Підхід Nyobolt полягає в оптимізації існуючої технології та забезпеченні достатнього діапазону за короткий час заряджання, на відміну від максимізації діапазону за рахунок часу, витраченого біля розетки.


Источник: 24tv.ua
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015