Автопілот Tesla звинуватили у сотнях ДТП у США

19:02 15.06.2023
Автопілот Tesla звинуватили у сотнях ДТП у США

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США (NHTSA) звинуватила автопілот Tesla у 736 ДТП. Деякі дорожні інциденти закінчувалися летально. Про це розповіли на сайті Motor1.

За словами NHTSA, з 2019 року через автопілот Tesla сталося 736 ДТП у США. У деяких з таких аварій загинули 17 осіб.

У звіті сказано, що сплеск ДТП може бути пов'язаний з видаленням радара, який допомагав автопілоту визначати відстань до об'єктів. З 2021 року електромобілі Tesla оснащуються лише камерами, які записують усе, що відбувається довкола авто.

Зараз NHTSA проводить відразу кілька розслідувань, пов'язаних з автопілотом Tesla. У відомстві наголосили, що дорогами США їздять близько 800 000 електромобілів американського бренду.

Всі електромобілі Tesla поставляються з адаптивним круїз-контролем та автоматичним керуванням. Завдяки цьому обладнанню авто може самостійно утримувати смугу руху.

Також Tesla пропонує для своїх електромобілів опціональний пакет Enhanced Autopilot. Він дозволяє автомобілю автономно їздити дорогами, а також самостійно змінювати смугу руху.

Пакет автономного водіння (FSD) дозволяє електромобілю самостійно приймати рішення в залежності від дорожніх знаків на дорозі. Саме ця функція викликала найбільше суперечок в експертів.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015