DAF Trucks розширює лінійку двигунів для вантажівок сімейства XD

18:08 09.06.2023
DAF Trucks розширює лінійку двигунів для вантажівок сімейства XD

Компанія DAF Trucks розширює лінійку двигунів для своєї титулованої вантажівки сімейства XD, що завоювала престижний титул International Truck of The Year 2023. Тепер ця машина доступна з новим 6,7-літровим турбодизелем Paccar PX-7, що розвиває до 310 к.с. Він буде встановлюватися на шасі колісної формули 4х2, і поки що тільки з денною кабіною, хоча скоро з'являться й інші її варіанти.

Paccar PX-7 на 600 кг легше, ніж його «старший брат», 10,8-літровий мотор Paccar MX-11 (300 - 450 к.с.). У результаті машина має кращу в сегменті вантажопідйомність. Новий двигун працює без системи рециркуляції випускних газів EGR, він отримав блок із високощільного графіту, циліндри з низьким коефіцієнтом тертя, а також ефективніший турбокомпресор. Доступні чотири варіанти потужності: 230, 260, 290 та 310 к.с. Максимальний крутний момент досягається при дуже низьких оборотах.

Разом з Paccar PX-7 агрегатується й нова повністю автоматична 8-ступенева КП, яка перемикає передачі без розриву максимального крутного моменту. Разом з оптимізованими передатними числами заднього моста це виводить DAF XD у лідери з паливної економічності в сегменті вантажівок з двигунами до 300 к.с. Як опцію машину можна поставити моторне гальмо PX потужністю до 276 к.с.

«Міжнародна вантажівка 2023 року» відрізняється й передовим рівнем безпеки. Прекрасну оглядовість з робочого місця водія досягається завдяки більшій площі скління, нижчим розташуванням кабіни, а також такими корисними рішеннями як додаткове вікно у дверях праворуч (DAF Corner View) та система камер замість зовнішніх дзеркал (DAF View System).


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015