BMW відмовиться від літери «i» у назвах автомобілів з ДВЗ

21:44 06.06.2023
BMW відмовиться від літери «i» у назвах автомобілів з ДВЗ

Позначення моделей BMW традиційно дотримуються чіткої системи й складаються з букв та цифр. Перша цифра позначає сегмент і свідчить про позиціювання моделі – що більше цифра, то вище розташовується автомобіль в ієрархії. Наступні цифри – це потужність двигуна в кіловатах або його віртуальний робочий об’єм. Дизельні модифікації відзначені буквою «d» (diesel), а бензинові з системою упорскування пального позначаються буквою «i» (injection).

Як повідомляє Bimmer Post, усі нові моделі BMW з бензиновим двигуном внутрішнього згоряння з 2024 року позбудуться літери «i». У першу чергу це станеться з 1 Series та X3 - перший змінить покоління у липні наступного року, а другий - у серпні.

Спочатку нова 1 Series буде випускатися в бензинових версіях 118 та M135, а також дизельних 118d та 120d. Пізніше з’являться варіанти 116, 120 та 128 xDrive. А гамма X3 складатиметься з модифікацій з позначеннями 20, 20 xDrive, 30 xDrive та M50 xDrive, причому останній, за чутками, замінить собою актуальний M40i.

Варто відзначити, що у BMW є й інші фірмові позначення. Наприклад, xDrive - це система повного приводу. Також баварці використовують позначення «e», яке вказує на плагін-гібрид, і букву «M» для «заряджених» версій.

Є й окрема лінійка електромобілів «i» (від innovation), в якій позначення сегментів та моделей вибудовані за тим самим принципом, що й в автомобілів з ДВЗ. Флагманом цієї лінійки є кросовер BMW iX, і він є винятком із загальної системи найменувань, оскільки у нього відсутнє позначення серії.


Источник: Мотор
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015