Tesla Model Y відкликають через кермо, що відвалюється

19:04 05.06.2023
Tesla Model Y відкликають через кермо, що відвалюється

У США відкликають 137 екземплярів Tesla Model Y через небезпечний дефект - у машин під час руху кермо може від'єднатися від кермової колонки. Відомо як мінімум про кілька таких випадків: автовиробник отримав не менше чотирьох гарантійних претензій, які можуть бути пов'язані з цією несправністю.

Останній відомий інцидент стався у січні 2023 року. Власник Tesla Model Y розповів, що кермо електрокара раптово відірвалося під час їзди шосе і залишилося висіти на дротах. На щасливий збіг обставин, це не призвело до ДТП - водій зміг зупинити електрокар на узбіччі. Машину, з моменту купівлі якої пройшов лише тиждень, відвезли до сервісного центру.

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США (NHTSA) ініціювала розслідування за підсумком інциденту, і в результаті зобов'язала Tesla відкликати потенційно небезпечні електрокари - автовиробник має перевірити і, при необоротності, відремонтувати машини власним коштом. Відкликання стосується 137 екземплярів Model Y, лише у 10 відсотків з яких може відвалитися кермо.

Проблема криється у кріпленні кермового колеса до колонки, яке може бути недостатньо надійно зафіксовано. Ця деталь буде перевірена в сервісних центрах.

Варто зазначити, що проблема характерна не тільки для Model Y. У 2020 році кермо на ходу відірвалося у Model 3. Машина також була новою і, як з'ясувалося пізніше, справа теж була в болті, що кріпить кермо до колонки, його просто забули прикрутити.

@elonmusk @TeslaOwnersWW @BLKMDL3 Family was excited to receive Tesla Y delivery on 1/24/2023. Was driving on highway and all the sudden steering wheel fall off, was lucky enough there was no car behind and I was able to pull on devider #SafetyFirst #Fixit #TeslaModelY #help pic.twitter.com/4UMokFA2cv

— Prerak & Neha Patel (@preneh24) January 30, 2023

Источник: 24tv.ua
Фото: Carscoops
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015