Майбутнім моделям BMW пообіцяли «чистіший» дизайн

23:30 01.06.2023
Майбутнім моделям BMW пообіцяли «чистіший» дизайн

У компанії BMW пообіцяли, що майбутні новинки отримають більш чистий дизайн. Таку заяву зробив шеф-дизайнер BMW Адріан Ван Хойдонк. Ймовірно, мається на увазі більш лаконічне та просте оформлення - можливо навіть у дусі мінімалізму. Також компанія може переглянути деякі дизайнерські рішення останніх років, які викликали багато критики - наприклад, величезні «ніздрі» решітки радіатора у поєднанні з вузькою двоповерховою оптикою.

Ван Хойдонк запевнив, що керівництво BMW прислухається до обговорень дизайну нових моделей. Так що можливо, що елементи оформлення, які багатьом припали не до смаку, все ж таки відійдуть у минуле. BMW за свою історію досить експериментувала з формою решітки радіатора, наділяючи машини як дуже тонкими вертикальними «ніздрями», так і широкими горизонтальними, зазначив художник. Тепер марка вільна робити все, що завгодно.

«Але я думаю, важливо, щоб наш майбутній стиль був «чистішим». Ми розробимо решітку відповідно до пропорцій автомобіля або відповідно до образу, який захочемо надати їй», - сказав ван Хойдонк.

Незважаючи на суперечки про дизайн, BMW показує солідні результати продажів: у 2022 році баварці реалізували 2,1 мільйона автомобілів по всьому світу, понад 177 тисяч з яких М-моделі. Загальна кількість трохи нижче, ніж у 2021 році, але попит на заряджені BMW зріс на 8,4 відсотка.

Гігантська решітка вже дістається не всім новинкам. Тиждень тому BMW представила нову 5-Series покоління G60 з відносно невеликими «ніздрями». Ван Хойдонк зазначив, що «п'ятірці» могла дістатися більша решітка, проте було зроблено інший вибір, щоб уникнути схожості з «сімкою».


Источник: Мотор
Фото: Top Gear
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015