Електромобілі в середньому проїжджають менше, ніж автомобілі з ДВЗ

19:37 25.05.2023
Електромобілі в середньому проїжджають менше, ніж автомобілі з ДВЗ

Власники електромобілів їздять на своїх авто набагато рідше, ніж водії моделей із ДВЗ. Дослідження показало середній пробіг електромобілів за три роки. Про це повідомили на сайті Autoevolution.

Експерти порталу iSeeCars провели масштабне дослідження, проаналізувавши 860 тисяч автомобілів. Вони зазначили, що водії електромобілів витрачають більше грошей на покупку своїх авто, ніж власники бензинових і дизельних моделей, але їздять на них рідше.

У середньому електромобіль у перші три роки проїжджає по 14 579 км на рік. За такий самий проміжок часу середній пробіг автомобіля з ДВЗ становить 20 532 км. Також експерти встановили, що електрокари в середньому коштують на 47% дорожче, ніж схожі бензинові й дизельні автомобілі.

Електромобілі Tesla мають найвищий середній пробіг. Власники таких авто проїжджають близько 16 702 км на рік.

Найнижчі місця в дослідженні середнього пробігу зайняли електромобілі з невеликим запасом ходу. Серед них Hyundai Ioniq Electric і Nissan Leaf.

Середня ціна електромобіля становить 45 147 доларів порівняно з 30 760 доларів за схожий автомобіль із ДВЗ. Експерти прогнозують, що в майбутньому вартість електричних моделей знижуватиметься.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015