Northvolt має намір збудувати два нових заводи з виробництва акумуляторів

23:33 14.05.2023
Northvolt має намір збудувати два нових заводи з виробництва акумуляторів

Шведська компанія розглядає Німеччину, США й Канаду як варіанти побудови нових підприємств. Зокрема для будівництва компанія також розглядає місто Хайде, на півночі Німеччини. Про це повідомляє Bloomberg.

Серед клієнтів Northvolt автогіганти Volkswagen AG і BMW AG.

Зазначається, що раніше компанія попереджала, що може відкласти будівництво заводу в Німеччині на користь інвестицій у Північній Америці, оскільки там пропонуються гарні стимули. За словами представника компанії, будівництво двох заводів одночасно є «цілком реальною можливістю».

Компанія вперше оголосила про будівництво заводу вартістю кілька мільярдів євро в німецькому Хайде понад рік тому з метою розпочати виробництво наприкінці 2025 року з кінцевою річною потужністю 60 гігават-годин, що достатньо для живлення приблизно 1 млн електромобілів. Цей графік опинився під загрозою зриву через запровадження президентом США Джо Байденом стимулів для розвитку «зелених» технологій у рамках Закону про зниження інфляції.

За підрахунками Northvolt, податкові пільги мають покрити близько 30% операційних витрат. Northvolt, найсучасніший в Європі виробник акумуляторів, минулого року розпочав постачання зі свого заводу на півночі Швеції.


Источник: mind.ua
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015