Hyundai увійде до трійки найбільших виробників електромобілів у 2030 році

16:57 26.04.2023
Hyundai увійде до трійки найбільших виробників електромобілів у 2030 році

Корейська компанія планує вибитися у лідери галузі електромобілів. Hyundai Motor Group (HMG) оголосила, що до 2030 року хоче увійти в трійку найбільших виробників електромобілів.

Що саме це означає трохи складно визначити, і навіть Hyundai не хоче публічно говорити, на які компанії вона націлена. Tesla, очевидно, є компанією номер один у світі з виробництва електромобілів, але вона не самотня. Чи конкуруватиме Hyundai з китайськими брендами? Або Hyundai хоче, щоб її вважали у трійці лідерів загалом у світі.

Журналісти видання Car and Driver запитали, кого Hyundai вважає тут своїм конкурентом, але представник корейського концерну Сейон Чой заявив: «Ми не коментуємо інших автовиробників».

Чой зазначив, що компанія вимірюватиме «мету» з продажу електромобілів як «глобальну трійку», що включає як легкові, так і комерційні автомобілі трьох брендів: Hyundai, KIA та Genesis. У 2030 році HMG запропонує понад 30 моделей електромобілів.

Щоб уявити цифри продажів у перспективі та оцінити масштаби планів Hyundai, давайте підіб'ємо підсумки того, що відбувається сьогодні.

Згідно з даними Міжнародного енергетичного агентства, незважаючи на початок пандемії, річний продаж електромобілів у 2020 році був відносно стабільним порівняно з попередніми роками. У 2021 році в Китаї було продано приблизно 2,7 мільйона електромобілів, майже півмільйона у США та 1,2 мільйона у Європі. Чой сказав, що HMG планує виробити та продати 3,6 мільйона електромобілів по всьому світу у 2030 році. Бренд Hyundai продав 3,9 мільйона автомобілів усіх типів силових агрегатів у 2022 році та розраховує продати 4,3 мільйона автомобілів у 2023 році.

У той же час у 2022 році світовий лідер у галузі електромобілів Tesla продав 1,3 мільйона автомобілів, і її продажі залишаються високими. З огляду на поведінку Маска ми не можемо передбачити, які цілі американська компанія ставить на 2030 рік. Ford, GM і Volkswagen досягли великих успіхів у своїй ролі на ринку електрокарів в останні роки, до того ж VW заявив, що хоче, щоб до 2030 року половина його продажів припадала на електромобілі. VW продав 4,5 мільйона автомобілів у 2022 році.

Продаж більшої кількості електромобілів вимагатиме будівництва нових заводів з виробництва електромобілів або розширення діючих, але Чой не сказав, скільки нових заводів ще буде збудовано до 2030 року. HMG заявила, що витратить 18 мільярдів доларів на розширення сектора електромобілів у Кореї, включаючи інвестиції в нові заводи, і очікує, що 1,5 мільйона з 3,6 мільйонів електромобілів, які HMG побудує та продасть у 2030 році, будуть вироблені в Кореї.

У жовтні минулого року у США Hyundai заклала основу для нового заводу з виробництва електромобілів у Джорджії. Компанія при цьому заявила, що зможе виготовляти до 500 000 електромобілів на рік.


Источник: SPEEDME
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015