Бензовозам закривають «зелений коридор» на пункті «Ягодин-Дорогуськ»

21:04 29.03.2023
Бензовозам закривають «зелений коридор» на пункті «Ягодин-Дорогуськ»

Усі порожні вантажівки, зокрема паливоцистерни, від 1 квітня перетинатимуть кордон на виїзд з України через пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ» (Польща) на загальних підставах без права пріоритетного проїзду.

«З 1 квітня перевізники пального, які планують перетинати кордон на виїзд з України через МАПП «Ягодин–Дорогуськ», мають зареєструватись на сайті echerha.gov.ua в загальну чергу й дочекатись запрошення на в'їзд до пункту пропуску», - йдеться у повідомленні.

Як пояснив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач, на цьому пункті працює пілотний проєкт «єЧерга» для впорядкування перетину кордону вантажним транспортом.

«Щоб успішно реалізувати пілотний проєкт і сприяти українським експортерам, електронна черга має працювати без винятків», - зазначив він.

Без черги, з його слів, порожні вантажівки, зокрема паливоцистерни, можуть перетнути українсько-польський кордон на пункті пропуску «Устилуг-Зосин», який, як відомо, раніше працював тільки для легкового автотранспорту.

«У підсумку зараз ми пропонуємо два варіанти для порожнього вантажного транспорту: записуватись в електронну чергу і перетинати кордон на загальних підставах на пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» або прямувати поза чергою через пункт пропуску «Устилуг-Зосин», - пояснив посадовець.

Декілька з опитаних enkorr трейдерів заявили, що закриття «зеленого коридора» на виїзд на пункті «Ягодин-Дорогуськ» значно ускладнить їх роботу і прогнозують значні черги, а відтак і збільшення часу на проходження кордону.

«Орієнтовно через черги ми можемо вдвічі зменшити обсяги наших постачань, які йшли через цей кордон», - скаржиться один з операторів.

«Те, що відкривають «Устилуг-Зосин», - це добре, але зрештою ми також очікуємо там черг. До цього це додаткові кілометри, а відповідно - збільшення затрат на постачання», - додає ще один зі співрозмовників видання.

Проте інші учасники ринку у нововведенні не бачать загрози для ринку.

«Ми вже всі звикли працювати із запасами, у нас повністю диверсифікований ринок, і від того, що ускладниться рух на одному пункті пропуску, глобально на ринок це не вплине», - каже один із великих трейдерів, зазначивши, що проблемою це буде лише для тих операторів, які здебільшого везуть балтійські нафтопродукти.


Источник: enkorr
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015