Ford Ranger отримав легальну китайську копію

22:35 25.03.2023
Ford Ranger отримав легальну китайську копію

Китайська компанія JMC, яка на 32% належить Ford, представила першу серійну модель свого нового бренду Dadao - середньорозмірний рамний пікап. Родинні відносини з Ford дозволили китайцям створити легальну копію Ranger останнього покоління.

Під брендом Dadao на ринок вийде лінійка високотехнологічних пікапів, позашляховиків та легких комерційних автомобілів. З їх допомогою JMC розраховує зайняти нішу «міських» пікапів, бум на які почався після того, як на початку 2020 року китайська влада скасувала заборону на в'їзд пікапів у великі міста.

Для «первістка» лінійки у компанії придумали нове позначення транспортного засобу - PUV або Possibility Unique Vehicle, у перекладі «автомобіль унікальних можливостей». Особистого імені у пікапу поки немає.

Як стало відомо під час прем'єри, пікап Dadao багато в чому уніфікований із новим Ford Ranger. На ринку новинку запропонують із дво- та трирядною кабіною. Залежно від модифікації габаритна довжина моделі складе від 4800 до 5700 мм, колісна база - від 2700 до 3500 мм. Поки ж китайці показали пікап із дворядною кабіною, натомість у одразу у трьох виконаннях - утилітарному (білий), люксовому (чорний) та оффроудному (червоний).

У звичайних «робочих» версій прилади аналогові, у дорожчих - цифрові. Плюс до цього останнім дістався рухомий 12,0-дюймовий планшет мультимедійної системи та якісніші оздоблювальні матеріали.

Мотори у пікапа «фордівські» - 2,3-літрова бензинова «турбочетвірка» EcoBoost (258 к.с., 450 Нм) та «турбодизель» від Ford Puma такого ж об'єму (177 к.с., 450 Нм). Обидва агрегати доступні із механічною або автоматичною коробкою передач. Привід - задній або повний з автоматичною муфтою відбору на передню вісь та понижувальною передачею у роздавальній коробці. У оффроудних версіях передбачено блокування міжосьових диференціалів. Передня підвіска у всіх модифікацій незалежна, ззаду - нерозрізний міст.

У Китаї продажі пікапа Dadao стартують уже у квітні. Ціни поки не оголошені.


Источник: Авто Центр
Фото: autohome
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015