Компанія SsangYong Motor припинила своє існування

15:19 25.03.2023
Компанія SsangYong Motor припинила своє існування

SsangYong, найстаріший автовиробник Кореї, був придбаний KG Group у минулому році, і тепер новий власник змінив назву. 22 березня 2023 року компанія SsangYong Motor Company була перейменована на KG Mobility, і тепер усі продукти отримають новий логотип KG. Це вже підтвердив генеральний директор KG Group Квак Джеа Сун.

«Назва - SsangYong Motor - пов'язана з теплими спогадами шанувальників, але вона також несе в собі хворобливий образ», - сказав Квак представникам ЗМІ під час заходу Корейської асоціації автомобільних журналістів у Сеулі. «Відтепер усі автомобілі SsangYong виходитимуть у світ під маркою KG. Незважаючи на зміну назви, історія SsangYong Motors не зміниться».

Коріння SsangYong сягає автовиробника, заснованого в 1954 році, але звична назва з'явилася тільки в кінці 1980-х років. Пізніше південнокорейський автовиробник купили Daewoo. За цим пішов продаж SAIC Motor з Китаю та Mahindra&Mahindra з Індії. Минулого року компанія KG Group викупила у індусів марку.

Під гаслом «Go. Different. KG Mobility» компанія в даний час запускає чотири електромобілі в різних сегментах транспортних засобів: наступ повністю електричних моделей знаменує початок Torres EVX, який є пікапом середнього розміру (O100) і ще один позашляховик (F100) після нього. Також планується випуск компактного електричного позашляховика (KR10).

За повідомленням The Korea Herold, нова назва KG Mobility також може сигналізувати про зміну бізнес-стратегії SsangYong - відійти від традиційного виробника автомобілів та перейти до бренду мобільності.


Источник: AMPERCAR.com
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015