Двох співробітників Mercedes-Benz звинувачують у хабарі на мільйони євро

20:39 23.03.2023
Двох співробітників Mercedes-Benz звинувачують у хабарі на мільйони євро

Двох співробітників Mercedes-Benz підозрюють в одному з найбільших хабарів в історії компанії. Управління федеральної кримінальної поліції Німеччини (LKA) провело обшук на заводі в Зіндельфінгені неподалік Штутгарта. Причому скаргу подав сам Mercedes-Benz як сторона, що постраждала від дій своїх співробітників.

У скандалі замішані співробітники відділу закупівель заводу в Зіндельфінгені, пише німецька газета Bild. Загальна сума отриманих хабарів може становити мільйони євро. Перебуваючи на заводі, німецькі слідчі у кримінальних справах конфіскували низку речей, пов'язаних з підозрюваними, серед яких були мобільний телефон та комп'ютер. Окрім виробничого майданчика, поліція навідалася до приватного будинку одного з обвинувачених.

Повідомляється, що по допомогу до LKA довелося звертатися як через величезну суму самих хабарів, так і через складність схеми, яку вигадали зловмисники. Втім, подробиці справи поки що не розкриваються.

Завод Mercedes-Benz у Зіндельфінгені, який працює з 1915 року, випускає моделі S-Class та E-Class, а також електричний флагман EQS. Крім цього, на підприємстві знаходиться централізоване управління закупівлями та постачальниками.

Трохи більше як рік тому колишній співробітник іспанського заводу Mercedes-Benz знищив понад 50 автомобілів німецької марки. На такий вчинок його штовхнули масові звільнення. Він викрав навантажувач, дістався фабрики, проломив ворота і на знак протесту почав таранити нові мінівени.


Источник: АвтоСвіт
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015