Електричні вантажівки Volvo Trucks працюватимуть під землею

20:17 22.03.2023
Електричні вантажівки Volvo Trucks працюватимуть під землею

Шведська гірничодобувна група Boliden стане однією з перших у світі, хто почне використовувати акумуляторні електромобілі для важких підземних перевезень, починаючи з 2023 року. Електричні вантажівки в цих умовах можуть забезпечити кілька важливих переваг, у тому числі відсутність шкідливих викидів та підвищену безпеку робочого місця.

Компанія Boliden взяла на себе зобов’язання скоротити викиди CO2 на 40 відсотків до 2030 року, і для досягнення цих цілей електрифікація транспорту відіграватиме вирішальну роль. Нова угода про співпрацю між Boliden і Volvo Trucks означає, що дві важкі електричні вантажівки Volvo будуть використовуватися на шахті Kankberg, неподалік Скеллефтео на півночі Швеції. Якби всі вантажівки у шахті були електричними, викиди CO2 із шахти можна було б скоротити більш ніж на 25%.

Перша вантажівка, яка почне обслуговувати рудник Boliden вже у 2023 році - це Volvo FH Electric. Він використовуватиметься для перевезення анкерних болтів та іншого обладнання до шахти. Пізніше введуть в експлуатацію ще один Volvo FH Electric - для підземного транспортування породи та руди.

Volvo Trucks пропонує найширший у галузі модельний ряд електричних вантажівок, шість моделей яких знаходяться в серійному виробництві, і є лідером на ринку важких електричних вантажівок у Європі та США. Електричні вантажівки Volvo можуть працювати в різних сферах, починаючи від міських перевезень і вивезення сміття і закінчуючи регіональними і будівельними перевезеннями. Мета Volvo Trucks полягає в тому, щоб 50% нових вантажівок, проданих у 2030 році, були електричними.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015