В Європі розпочнеться виробництво батарей майбутнього

19:43 22.03.2023
В Європі розпочнеться виробництво батарей майбутнього

Blue Solutions та Bluebus, дочірні компанії Bollore Group, та Forsee Power підписали два меморандуми про співпрацю. Поставлена мета запустити два нові спільні проекти: ініціювати розробку твердотільних батарей, повністю вироблених у Франції, та інтегрувати новітні літій-іонні акумуляторні системи в модельний ряд 6-ти та 12-метрових електробусів.

Три партнери заявляють, що нова твердотільна батарея з'явиться на ринку 2026 року. Вони називають її батареєю майбутнього. Blue Solutions виготовляє твердотільні акумулятори з 2011 року. Forsee Power спеціалізується на інтелектуальних акумуляторних системах, проектує та виробляє літій-іонні батареї з високою доданою вартістю для важких та легких транспортних засобів.

Нове покоління акумуляторних елементів (GEN4), згідно з Blue Solutions і Forsee Power, зможе підтримувати свою ємність протягом усього терміну служби і відповідатиме точним вимогам операторів і виробників щодо швидкості зарядки, довговічності та безпеки.

Bluebus пропонуватиме - на додачу до своєї поточної лінійки LMP® - 6- та 12-метрові автобуси, оснащені літій-іонними батареями NMC (нікель-марганцево-кобальтові) з високою щільністю енергії, марок FORSEE ZEN PLUS та FORSEE ZEN SLIM.

Завдяки своїй ультратонкій конструкції батареї зможуть задовольнити найвищі вимоги до обсягу. Випущена в 2022 році акумуляторна система ZEN PLUS використовуватиметься у 12-метровому автобусі Bluebus. ZEN PLUS складається з 28-32 модулів ємністю від 74 до 84 кВтг. Літій-іонні елементи NMC з ефективною системою керування температурним режимом, призначені для всіх кліматичних зон, за словами виробника, забезпечують термін служби 5000 циклів для систем ZEN SLIM та ZEN PLUS.

Виробничі потужності Blue Solutions та Bluebus розташовані в Ерге-Габерік у Бретані, на загальній площі 20 000 м кв. У Forsee Power працює 350 осіб у Франції, у тому числі близько 200 осіб у Шасней-дю-Пуату, де виготовлятимуться акумуляторні системи для Bluebus.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015