Презентовано концептуальний гібрид електричної вантажівки та тролейбуса

21:37 21.03.2023
Презентовано концептуальний гібрид електричної вантажівки та тролейбуса

У Китаї показали концепт електричної вантажівки, яка може заряджатися від повітряних кабелів як тролейбус. Про це повідомили на сайті Carscoops.

Ця вантажівка вирішує головну проблему електричного транспорту для перевезень - малий запас ходу. Йому не потрібен занадто великий і важкий акумулятор.

Прокладання силових кабелів також потребує значних витрат, але в майбутньому це дозволить заощадити на виробництві електричного транспорту. Також вантажівкам не доведеться зупинятися для заряджання, що дозволить скоротити час перевезення.

Струм у кабелях може заряджати акумулятор, який потім можна використовувати в районах, де немає повітряних кабелів. За прогнозами такі витрати можуть окупитися за 15 років.

Представлена вантажівка створена CRRC Zhuzhou Electric Locomotive Research Institute Co. Крім цього інші компанії з Німеччини та Швеції працюють над схожим транспортом.

Вантажівка була продемонстрована на першому в Китаї електрифікованому шосе, ділянці дороги в провінції Хунань. У майбутньому технологію планують розвинути і в інших регіонах країни.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015