На Tesla Model 3 встановили величезні колеса від диліжансу

17:17 18.03.2023
На Tesla Model 3 встановили величезні колеса від диліжансу

Ентузіасти встановили на електромобіль Tesla Model 3 величезні колеса від диліжансу, щоб з'ясувати, наскільки добре авто їздитиме догори «ногами». 

Електрокар Tesla Model 3 часто використовується для різних модифікацій, зокрема для досить дивних. Авто перетворювали на катафалк, гоночний болід і навіть шеститонний танк.

Блогери з YouTube-каналу WhistlinDiesel часто проводять різноманітні експерименти з автомобілями. Часто вони позбавлені сенсу і знімаються для веселощів, але цього разу був проведений справжнісінький науковий досвід.

Про особливості електромобілів ходять різні чутки, один з яких свідчить, що вони здатні їхати догори «ногами». Ентузіасти вирішили перевірити це, вибравши одну з найпопулярніших моделей на електротязі у світі - седан Tesla Model 3.

Спочатку блогери хотіли встановити на авто бензиновий двигун, розміщений на даху, але від цієї ідеї швидко відмовилися. Вона виявилася надто складною та неефективною.

Ентузіасти вирішили встановити на авто колеса більшого розміру та перепробували безліч варіантів - від позашляховика, від баггі, від вантажівки та від самоскида. Проте оптимальним рішенням стало встановлення сталевих ободів висотою 2,92 метра, якими зазвичай оснащують диліжанси.

Щоб поставити величезні колеса на автомобіль його підвісили за допомогою кранів. У результаті електромобіль Tesla став настільки високим, що під ним навіть зміг проїхати суперкар Ferrari.

Величезні колеса дозволили перевернути електрокар так, щоб він не торкався даху землі. Як виявилося, ідея була робочою.

Електрокар Tesla Model 3все ще може самостійно пересуватися в будь-якому положенні. Головною проблемою стало те, що електрокаром стало важче керувати. Проте експеримент можна вважати вдалим.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015