Масове виробництво автомобілів Xiaomi розпочнеться у 2024 році

19:36 11.03.2023
Масове виробництво автомобілів Xiaomi розпочнеться у 2024 році

Співзасновник та виконавчий директор Xiaomi Лей Цзюнь анонсував початок серійного виробництва свого першого електромобіля. Виступаючи на щорічних зборах парламенту Китаю, він заявив, що перші товарні зразки будуть готові у першій половині 2024 року. Виробництво електромобіля Xiaomi запустять на новому заводі, у будівництво якого у 2022 році компанія інвестувала 434,3 млн доларів.

Про плани вийти на ринок електромобілів IT-гігант заявив на початку 2021 року. Офіційно свою першу модель компанія поки не показала. Але у січні до мережі просочилася перша серія зображень, на яких автомобіль видно практично повністю.

Це седан зі спортивним силуєтом та безліччю цікавих деталей дизайну. Але на особливу увагу заслуговує передня частина кузова з фарами та бампером, які нагадують окремі моделі McLaren. На даху MS11 (неофіційна назва електромобіля) встановлено LiDAR. Також на фото видно висувні дверні ручки.

Зі слів того ж Лей Цзюня, нещодавно MS11 успішно завершив зимові випробування. Жодних технічних даних він не озвучив. За попередньою інформацією, електромобіль використовуватиме батареї CATL та BYD. Електродвигун Xiaomi планує виробляти самостійно.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015