«Ветерани» Tesla побудували електричний туристичний причіп

15:01 10.03.2023
«Ветерани» Tesla побудували електричний туристичний причіп

Молода компанія Lightship, заснована «ветеранами» Tesla Беном Паркером та Тобі Краусом, представила свій перший продукт - причіп для кемпінгу із електроприводом Lightship L1. Як стверджується, він може буксируватись електромобілем без шкоди для запасу ходу.

Зі слів розробників, завдяки ефективному дизайну L1 втричі перевершує традиційні туристичні причепи за аеродинамічними характеристиками. Саме це й дозволило знизити вплив причепа на далекобійність транспортного засобу, що буксирує його.

Габарити Lightship L1: довжина - 8,2 метра, ширина - 2,5 метра, висота - 3 метри (у режимі кемпінгу). Повністю завантажений трейлер важить 3,4 тонни та вміщає від чотирьох до шести осіб, залежно від конфігурації.

Lightship L1 оснащений вбудованою батареєю ємністю 80 кВт.год та сонячними панелями потужністю до 3 кВт. Цей набір дозволяє трейлеру штовхати себе під час буксирування та забезпечувати електроенергією всі встановлені в ньому електроприлади.

Стартовий цінник «автономного» кемпера - 125 000 доларів. Попередні замовлення на Lightship L1 приймаються із депозитом 5000 доларів. Виробництво планують запустити наприкінці 2024 року.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015