Робомобілі Waymo проїхали 1,6 мільйона кілометрів без водіїв та серйозних аварій

20:44 09.03.2023
Робомобілі Waymo проїхали 1,6 мільйона кілометрів без водіїв та серйозних аварій

Розробник роботаксі Waymo оголосив, що в січні цього року подолав позначку 1,6 млн кілометрів автономного водіння тобто за відсутності людини в автомобілі. Компанія також поділилася даними про безпеку поїздок - на цей кілометраж трапилося лише 20 подій та всі несерйозні, без постраждалих.

Згідно з повідомленням у блозі Waymo, компанія подолала позначку в 1 мільйон миль (близько 1,6 млн км) пройдених робомобілями дорогами загального користування без підстраховки водіїв. Компанія вказує, що ця відстань дорівнює 40 поїздкам навколо Землі або 80 рокам за кермом для середньостатистичного американця. Очевидно, що загальна кількість кілометрів автономного водіння набагато більша, враховуючи зростаючу присутність компанії в тестуванні роботаксі.

Розробники роботаксі Cruise нещодавно оголосили про те саме досягнення. Тим не менш, Waymo перевершила свого конкурента, опублікувавши дані про показники безпеки, зібрані під час кожної поїздки. Незважаючи на цілодобовий рух без вихідних великими містами США, роботакси Waymo потрапили лише у дві аварії і взяли участь у 18 «незначних контактах». Загалом 20 подій з нульовим числом постраждалих.

Waymo також зазначає, що більш як половина випадків «контактів» були результатом зіткнення інших водіїв з нерухомим автомобілем Waymo, а не навпаки. Кожна з подій була пов'язана з одним або декількома порушеннями правил дорожнього руху або небезпечною поведінкою водіїв іншого транспортного засобу.

Проїхавши мільйон кілометрів, Waymo стала впевненішою у своєму комерційному успіху та сподівається надати ще більше доказів безпеки, яку забезпечує безпілотне таксі у багатолюдному місті. Частина цього розширення включає подальше тестування без водія в Лос-Анджелесі. Це місто може стати найсерйознішим викликом для Waymo: мегаполіс із населенням 13 млн осіб, вузькими вулицями, складними з'їздами з автострад, великою кількістю незахищених лівих поворотів, сліпучими заходами сонця та неуважними водіями. Але й вигоди очікуються великі: у 2022 році ринкові можливості сервісів роботаксі лише у LA оцінювалися у $2 млрд.

Waymo у 2009 році запустила материнська компанія Google Alphabet як проект безпілотного автомобіля. У 2016 році проект Google був офіційно перейменований на Waymo. З того часу компанія протестувала різні безпілотні автомобілі у кількох штатах. З 2019 року Waymo стягує плату за поїздки без водія з мешканців Чандлера в Арізоні, а потім платні поїздки запустилися до Сан-Франциско.

Rider-only. Fully autonomous. No human driver needed.

Whatever you prefer to call it, members of our team were the first people in the world to experience it in LA last week. Take a look. #WaymoxLA ??? pic.twitter.com/RyYwyCuZQn

— Waymo (@Waymo) March 7, 2023
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015