Компанія Nio відкрила в Данії першу станцію заміни батарей

18:45 09.03.2023
Компанія Nio відкрила в Данії першу станцію заміни батарей

Китайський виробник електромобілів Nio відкрив у Данії першу станцію «гарячої» заміни батарей. Нагадаємо, зарядка автомобіля відбувається саме завдяки заміні розрядженого акумулятора на заряджений, що значно заощаджує час.

Ділянка розташована на автомагістралі E20 у Слагельсе, на заході головного данського острова Зеландія, приблизно за 100 кілометрів на південний захід від Копенгагена.

Слагельсе знаходиться вздовж важливого маршруту зі сходу на захід через Данію. На захід E20 веде через острів Фюн (саме там, наприклад, Оденсе) на материкову частину Данії, на схід вона веде не лише до Копенгагена, а й до південної Швеції через Ересуннський міст. Тож Nio побудував першу станцію заміни акумуляторів у Данії вздовж єдиного безперервного автомобільного сполучення зі Швеції до континентальної Європи.

У Швеції додаткові станції планується побудувати вздовж автомагістралей до Гетеборга (зокрема у Варберзі) та Стокгольма (у Мьольбі). На додаток до станцій заміни акумуляторів, власні швидкісні зарядні пристрої Nio також будуть побудовані на двох шведських локаціях. Такі зарядні станції наразі доступні лише в трьох місцях Nio у Норвегії та одному в Нідерландах.

На сьогоднішній день Nio відкрила дванадцять станцій заміни акумуляторів у п'яти країнах Європи (Норвегія, Німеччина, Швеція, Нідерланди та Данія). Німецькі станції розташовані у відомих зарядних парках у Хільдені та Зусмарсхаузені, анонсована станція в Берліні ще не працює. Як повідомлялося, Nio планує 120 таких станцій по всій Європі до кінця 2023 року. У Китаї компанія Nio нещодавно збільшила цільовий показник будівництва станцій заміни акумуляторів з 400 до 1000 нових місць до 2023 року.

Мине деякий час, перш ніж у Європі з'явиться така ж плотна мережа станцій заміни акумуляторів Nio, як у Китаї. Тому клієнти Nio все ще залежать від дротової зарядки своїх автомобілів. Зрештою, європейська зарядна картка від Nio дає їм доступ до 388 000 сторонніх зарядних станцій.

Як пише «CN EV Post», нещодавно керівництво Nio визнало, що «незважаючи на зусилля європейської команди, розширення локальної інфраструктури компанії все ще не відповідає внутрішнім очікуванням». Втім задоволеність перших європейських клієнтів своїми електромобілями відповідає очікуванням, ймовірно, також завдяки доступним варіантам швидкої зарядки.


Источник: Україна Електро
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015