Концерн BMW представив відразу чотири новинки

21:54 08.03.2023
Концерн BMW представив відразу чотири новинки

Щорічний конкурс Amelia Island Concours d'Elegance 2023 у Флориді став місцем прем'єри одразу чотирьох нових автомобілів BMW. Цього року баварці привезли на острів Амелія нові X5, X6, X5 M Competition та X6 M Competition.

Нові BMW X5 та BMW X6 відрізняються дещо переробленим дизайном із новими фарами. У салонах кросоверів встановлено новітню версію цифрової системи управління BMW iDrive з «фірмовим» вигнутим дисплеєм. Усі версії кросоверів укомплектовані новими двигунами, які працюють за системою «м'який гібрид».

Нові BMW X5 M Competition та BMW X6 M Competition вперше мають загальний дизайн передньої частини кузова. У обох кросоверів оцифровані салони із вигнутими дисплеями та системою BMW iDrive, яка відповідає за керування більшістю функцій автомобіля. Обидві новинки укомплектували модернізованим двигуном V8 із 48-вольтовою технологією. Максимальна потужність агрегату - 625 к.с.

І кросовери, і родстери отримали розширений комплекс систем автоматизованого водіння та паркування. Наприклад, паркувати автомобілі можна дистанційно за допомогою iPhone.

Разом із спортивними новинками баварці привезли на конкурс легендарний гоночний BMW 3.0 CSL. Рівно 50 років тому він став переможцем «24 години Ле-Мана» у класі туристичних автомобілів («Спеціальний туризм»). До перемоги купе під номером «51» привели голландець Тойн Хеземанс та австрієць Дітер Кестер. Також ця пара посіла 11-е місце у загальному заліку у класичній гонці на витривалість. Досягти такого успіху їм вдалося, в тому числі завдяки 3,3-літровому двигуну.

На виставковому просторі BMW Group Classic легендарне гоночне купе змінювала серійна версія BMW 3.0 CSL із 3.2-літровим мотором (206 к.с.) та ефектним заднім крилом. 50 років тому було випущено 167 таких купе. А вишенькою на торті став родстер BMW 507, один із найзнаковіших автомобілів в історії марки.

Також у рамках конкурсу пройде 28-м пробіг класичних та нових автомобілів, у якому візьмуть участь родстери BMW Z3 та BMW Z4 чотирьох поколінь.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015