Опубліковано перше зображення нового Peugeot 5008

16:13 06.03.2023
Опубліковано перше зображення нового Peugeot 5008

Історія Peugeot 5008 розпочалася у 2009 році, тоді це був середньорозмірний MPV. Однак у ході зміни генерації у 2017-му модель «перекваліфікувалася» на кросовер. Рестайлінг цей SUV пережив у 2020-му, а тепер компанія розробляє нове покоління. Зазначимо, продажі моделі на ринку Європи падають із 2019 року. Згідно зі статистикою Carsalesbase, за січень-листопад минулого року (даних за весь рік поки що немає) модель розійшлася тиражем 33 057 одиниць, що на 33,5% менше, ніж роком раніше.

Зараз французька компанія продовжує займатися розробкою «третього» Peugeot 5008. Очікується, що новий кросовер дебютує влітку 2024-го, а продаж надійде восени того ж року. Офіційної інформації про те, як виглядатиме модель наступного покоління, поки що немає. Свій варіант потенційної зовнішності запропонував дизайнер іспанського сайту Motor.es.

Судячи з рендеру, у виданні вважають, що наступний Peugeot 5008 не отримає оформлення в новому фірмовому стилі, представленому за допомогою концепту Peugeot Inception, показаного на початку поточного року на виставці CES у Лас-Вегасі. Втім, раніше в компанії зазначали, що такий дизайн на серійних моделях ми побачимо не раніше середини десятиліття.

Передбачається, що у кросовера третьої генерації буде головна оптика іншої форми, а світлодіодні вузькі «клики» будуть «рости» не від фар, а трохи нижче. Також модель отримає інший капот з виштамповками і нову решітку радіатора з малюнком у вигляді вертикальних, що розходяться в сторони штрихів в колір кузова. У центрі гриля виявиться великий актуальний логотип бренду у вигляді зображення голови лева.

Ще кросовер отримає інакше оформлену нижню частину переднього бампера - трохи інакше оформлений центральний повітрозабірник, а також пара бічних повітроводів. У «третього» Peugeot 5008, як і раніше, буде обвіс по периметру кузова з нефарбованого пластику, проте можуть зникнути сріблясті елементи декору. Судячи з рендеру, автомобіль матиме звичайні дверні ручки і традиційні бічні дзеркала.

Як повідомляє видання, в ході зміни генерації кросовер стане на кілька міліметрів довшим і ширшим, а висота, ймовірно, залишиться колишньою. Швидше за все, корма теж отримає свою порцію обновок, зокрема, задні ліхтарі оформлять у тому ж стилі, що й у актуальних Peugeot 308, 408 та майбутнього оновленого 508.

За попередніми даними, у моторній гамі дизелів не буде. Peugeot 5008 нового покоління отримає м'якогібридні силові установки, при цьому базовим виявиться новий 136-сильний трициліндровий двигун PureTech об'ємом 1,2 літра. Також у моделі буде варіант гібрида, що заряджається, очікується, що сукупна віддача системи складе 200 к.с. Таку модифікацію оснастять батареєю ємністю 20 кВт·год, а запас ходу тільки на електротязі у кросовера складе близько 90 км.


Источник: AMPERCAR.com
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015