У лютому український авторинок подав дуже позитивні сигнали до відновлення

20:26 02.03.2023
У лютому український авторинок подав дуже позитивні сигнали до відновлення

Лютий 2023 року став першим місяцем, який подав сигнал на майбутнє відновлення українського авторинку. Зусиллями усіх операторів вдалося реалізувати майже 3,8 тис нових легкових автомобілів. Це на 7% краще, ніж у січні 2023 року, але ще на 30% гірше, ніж у останньому передвоєнному місяці - лютому 2022 року.

Минулого року, за майже 23 дні лютого, дилерам вдалося реалізувати 5,4 тис нових легкових автомобілів. Цього року за весь лютий - 3,8 тис. Падіння є, але воно скорочується, бо майже весь минулий рік авторинок недораховував 60-65% довоєнних продажів.

Крім того, авторинок у 2023 році значно переформатовується. Якщо поглянути на рейтинг по брендам, то помітно зростання впливу преміальних марок. У лютому BMW другий місяць поспіль тримається на 5-му місці. Mercedes-Benz також присутній у ТОП-10.

Toyota впевнено очолює авторинок, хоча у лютому втратила динаміку, яку демонструвала у січні. Друге місце стабільно займає Volkswagen, на користь якого зараз працюють постачання електромобілів з китайського ринку. Потужне зростання демонструвала у лютому Renault, яка повертається у групу лідерів ринку і вже контролювала 10,7%.

Нарощувала у лютому продажі і Skoda, Honda та Hyundai. А ще за останні місяці в Україні значно активізувався «сірий» ринок. Значну «допомогу» неофіційні постачання зробили брендам VW та Honda, де їх частка вже є значною.

У той же час продаж китайських марок авто не зростає, бо на ринку є привабливі пропозиції від «сірих» дилерів. Жорстка конкуренція відбувається і у середньому ціновому сегменті, тут відновлення не таке стрімке.

Загалом, за 2 місяці автодилери вже реалізували 7,3 тис. нових авто, що менше на 33% ніж торік. Але лютий був останнім місяцем, коли порівняльна база була з довоєнним періодом. У наступні місяці ми вже побачимо цифри зростання.

Рейтинг продажів нових легкових автомобілів по брендам в лютому виглядає так:


Источник: AUTO-Consulting
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015