Кувейтська Al Zour збільшить експорт нафтопродуктів

23:56 27.02.2023
Кувейтська Al Zour збільшить експорт нафтопродуктів

Кувейт має намір збільшити експорт нафтопродуктів зі свого нового нафтопереробного заводу Al Zour у другій половині 2023 року, щоб закрити дефіцит в Європі й задовольнити зростаючий попит в Азії й Африці, повідомили Reuters галузеві джерела та аналітики.

Нафтопереробний завод із потужністю 615 тис. барелів на добу (б/д) є одним із кількох нових комплексів, які вводяться в дію цього року по всьому світу, щоб виробляти більше нафтопродуктів і знизити маржу переробки порівняно з рекордними рівнями минулого року після зриву постачань із найбільшого експортера світу - Росії.

Кувейт нарощує експорт нафтопродуктів у Європу, Африку, Азію й Америку після того, як західні санкції проти Росії змінили шляхи торгівлі енергоносіями в усьому світі.

Очікується, що виробник ОПЕК скоротить експорт сирої нафти й збільшить постачання продукції, оскільки пізніше цього року він запустить ще дві установки дистиляції сирої нафти (CDU) на Аль-Зур, щоб нафтопереробний завод запрацював на повну потужність, повідомили джерела.

Al Zour, призначений для переробки середньої важкої нафти, запустив першу CDU потужністю 205 тис. б/д у вересні, зараз працює на 70-80% своєї потужності, оскільки він стабілізує видобуток, повідомило Reuters джерело, знайоме з цим питанням.

Основний експорт нафтопродуктів з Кувейту в січні досяг історичного максимуму в 17 млн барелів, що на 30% більше, ніж торік, оскільки компанія Al Zour постачила більше мазуту до Сінгапурської протоки, дизельного й авіаційного палива до Європи і нафти до Китаю, Південний Кореї і Японії, показали дані Kpler.

Консалтингова компанія FGE очікує, що другий CDU Al Zour запрацює в березні або квітні, а третій може запрацювати до серпня. Три CDU мають однакову місткість.

«Повний вплив на ринок продукції, ймовірно, буде відчутний у другому півріччі 2023 року», - сказав керівник відділу нафтопереробки FGE в Азії Іван Метьюз.

Нафтопереробний завод Al Zour управляється Kuwait Integrated Petroleum Industries Company, дочірньою компанією Kuwait Petroleum Corporation, яка не відразу відповіла на запит про коментар.


Источник: enkorr
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015