Прототип компактного електромобіля Tesla знову помічено у Китаї

18:08 25.02.2023
Прототип компактного електромобіля Tesla знову помічено у Китаї

Ще в 2020 році Tesla заявила про плани створити в Китаї новий дослідницький центр, фахівці якого зможуть розробити нову модель електромобіля для місцевого ринку, який буде компактнішим і дешевшим за вже існуючі моделі марки. Цього тижня очевидці в Китаї почали ділитися фотографіями дивного прототипу компактної машини, що стилістично схожа на нову модель Tesla.

При цьому, як повідомляє ресурс Electrek, що опублікував одні з цих фотографій, кузов електромобіля, що приховується під камуфляжною плівкою, більшістю своїх деталей і обрисів нагадував Mazda CX-30, хоча світлотехніка видавала в ньому імітацію продукції Tesla. Важливо відзначити, що американська штаб-квартира Tesla використанням камуфляжної плівки на прототипах не захоплюється, але якщо електромобіль розробляється силами китайських фахівців, вони могли випустити його на випробування у звичному для цієї місцевості маскуванні. Ходові прототипи нових моделей нерідко використовують «чужий» кузов, оскільки на ранньому етапі випробувань «рідний» ще не готовий, а на результати тестування він впливає мінімально.

Ілон Маск вже давно говорить про необхідність випуску компактнішого електромобіля вартістю $25 000, який краще б підходив і для європейського ринку, крім інших. В умовах, коли компанія втягується в цінові війни з більшістю конкурентів, поява більш доступної моделі Tesla могла б зміцнити позиції цього автовиробника на світовому ринку електромобілів загалом і китайському зокрема, адже він є найбільшим на планеті.

Олії у вогонь підлило і появу у фірмовому відеоролику Tesla кадру з ескізами різного роду електромобілів, серед яких проглядалися і компактніші. Втім, у ряді випадків художній прийом зі збільшенням діаметра коліс може мати відношення до ескізів вже існуючих моделей Tesla, але срібляста машина на цих зображеннях має ще й компактніший кузов у порівнянні з тими ж Model 3 і Model Y. Враховуючи бажання Ілона Маска першого березня розповісти широкій аудиторії про способи зниження собівартості електромобілів можна цілком розраховувати і на швидкий формальний анонс нової моделі марки.


Источник: AMPERCAR.com
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015