У Флориді собакам заборонять виглядати з вікон автомобілів

22:10 24.02.2023
У Флориді собакам заборонять виглядати з вікон автомобілів

Сенат штату Флорида планує обмежити «права» собак під час поїздок автомобілем. Зокрема, чотирилапим пасажирам можуть заборонити виглядати із вікон автомобілів під час руху та їздити, сидячи на колінах водія.

Також законопроєкт №932, внесений сенатором штату Лорен Бук, передбачає різноманітні заходи захисту тварин. Серед нихі заборона видалення кігтів кішкам та використання тварин для тестування косметичних продуктів.

Крім того, у законопроєкті є положення, які забороняють перевезення собаки «на підніжці, крилі, капоті або даху автомобіля», а також у автомобілі, що буксирується, багажнику або закритому вантажному відсіку. При перевезенні в кузові пікапу тварина повинна знаходитися у надійно закріпленій та добре провітрюваній клітці, захищеній від негоди та прямих сонячних променів.

У салоні собаки можуть їздити у відповідній за розміром клітці або на руках у пасажира. Також дозволяється зафіксувати собаку ременями безпеки, але не за шию.

У разі ухвалення законопроєкту, всі ці норми пропишуть до правил дорожнього руху штату, з усіма наслідками, за винятком кримінальної відповідальності.

Флорида - другий штат, який намагається узаконити подібні норми з початку 2023 року. У процесі ухвалення законопроєкту, що забороняє водіям тримати собаку на колінах, керуючи автомобілем, штат Нью-Гемпшир. Але місцеві автовласники не погоджуються з подібними обмеженнями та активно захищають недоторканність своїх автомобілів.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015