Ford знайшов ефективний спосіб обігріву салону в електричних фургонах

17:59 24.02.2023
Ford знайшов ефективний спосіб обігріву салону в електричних фургонах

Автовиробники докладають максимум зусиль, щоб збільшити запас ходу електромобілів. Одним із аспектів, на який сильно витрачається енергія - це обігрів салону. Особливо це стосується холодної пори року.

Щоб уникнути стрімкого скорочення пробігу, компанії розробляють різні розумні енергозберігаючі рішення. Одне із таких запропонували інженери американської марки Ford. Зокрема, вони додали в поверхні салону елементи, що обігрівають.

Протестували це рішення не на легкових електрокарах, а на комерційних. Їхні водії сотні разів на день відчиняють і зачиняють двері в кабіну, тим самим ускладнюючи роботу системи клімат-контролю. Обігрівальні елементи інтегрували в кермо, підголовники, дверні панелі, підлокітники, килимки для підлоги, сонцезахисні козирки і панелі під кермом.

Всі ці поверхні випромінюють тепло у бік водія та пасажира, роблячи їхню поїздку більш комфортною. За результатами тестів дана інновація дозволила знизити споживання енергії на 13% порівняно зі стандартною системою клімат-контролю. Нова технологія використовуватиметься у майбутніх моделях електромобілів марки Ford.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015