Tesla уклала угоду з розробником акумуляторів нового типу

21:36 23.02.2023
Tesla уклала угоду з розробником акумуляторів нового типу

Tesla підписала угоду з Magnis Energy Technologies, компанією з виробництва нових акумуляторів, яка базується в Австралії. Вона може стати важливим партнером автовиробника.

Компанія Magnis оголосила про підписання угоди про постачання анодно-активних матеріалів (AAM) з Tesla: «Magnis Energy Technologies Ltd («Magnis» або «Компанія») (ASX: MNS; OTCQX: MNSEF; FSE: U1P) рада повідомити, що вона уклала зобов'язуючу угоду про продаж з Tesla, Inc. («Tesla») на постачання ААМ з лютого 2025 року за фіксованою ціною».

Компанія розробляє графітову копальню в Танзанії, де планує отримувати «природний лускатий графіт надвисокої чистоти».

Відповідно до угоди, Tesla планує закуповувати «мінімум 17 500 тонн на рік, починаючи з лютого 2025 року», і автовиробник має опцію «максимум 35 000 тонн на рік на мінімальний трирічний термін за фіксованою ціною».

Але найцікавіше тут те, що Tesla не просто купує графіт у Magnis. Компанія планує купити оброблений анодний матеріал (AAM) на основі графіту, і в рамках угоди Magnis побудувала підприємство в США для виробництва AAM: «Угода обумовлена тим, що Magnis визначить остаточне місце для свого комерційного підприємства AAM до 30 червня 2023 року, здійснить AAM на пілотному заводі до 31 березня 2024 року, розпочне виробництво на комерційному підприємстві AAM до 1 лютого 2025 року та проведе кваліфікацію клієнта».

Magnis позіціонує себе як «вертикально інтегровану компанію, що займається технологіями та матеріалами для літій-іонних акумуляторів».

Окрім проєкту з видобутку графіту в Танзанії компанія є частиною нью-йоркського консорціуму компаній Imperium3, що працюють над будівництвом гігафабрики з виробництва літій-іонних акумуляторів у Нью-Йорку.

Крім того, Magnis також є акціонером та партнером C4V, нью-йоркської компанії з виробництва акумуляторних елементів.


Источник: Україна Електро
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015