Ford побудує «батарейний» завод у Туреччині

18:46 22.02.2023
Ford побудує «батарейний» завод у Туреччині

Ford планує збудувати в Туреччині завод із виробництва акумуляторів для комерційних електромобілів. У якості потенційних партнерів у цьому проєкті автоконцерн розглядає південнокорейську компанію LG Energy Solutions та турецький конгломерат Koc Holding. Як повідомляється, сторони підписали меморандум про взаєморозуміння, але остаточно рішення про створення нового спільного підприємства ще не ухвалено.

У разі схвалення угоди завод з річною потужністю до 45 ГВт.год побудують у Башкенті, неподалік Анкари. Це буде найбільше батарейне виробництво у Європі. Ford розраховує розпочати будівництво ще до кінця цього року та запустити виробництво у 2026 році.

У Ford давні стосунки з обома компаніями. З LG Energy Solutions автоконцерн працює вже понад десять років. Нещодавно південнокорейська компанія поставила акумулятори для заводу Ford у Польщі, які використовувалися в автомобілях Mustang Mach-E та E-Transit.

Із турецьким конгломератом Koc Holding концерн співпрацює майже сторіччя. А 1959 року вони створили спільне підприємство Ford Otosan, найбільшу автомобілебудівну компанію в Туреччині.

Ford планує до 2035 продавати в Європі тільки електромобілі. І батарейний завод у Туреччині має сприяти досягненню цієї мети. У концерні розраховують, що на початковому етапі, у 2026 році річна виробнича потужність підприємства складе 25 ГВт.год. Надалі ця цифра може зрости до 45 ГВт.год.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015