В Україні можуть змінити правила автолізингу

20:02 21.02.2023
В Україні можуть змінити правила автолізингу

Днями відбулася онлайн-зустріч представників лізингового ринку України, які надають транспортні засоби в користування за договорами фінансового лізингу, та керівництва Головного сервісного центру МВС. На робочій зустрічі розглядались питання, які регулюють відносини між лізингодавцями, лізингоодержувачами та сервісними центрами МВС.

Зокрема сторони обговорили можливість призначення належних користувачів для транспортних засобів, які надаються в користування за договорами фінансового лізингу та реєстрацію таких ТЗ.

Зараз внесенням до Єдиного державного реєстру транспортних засобів відомостей про належного користувача транспортного засобу, що надається в лізинг, займаються сервісні центри МВС. І ця дія потребує фізичної присутності обох сторін, що критично для лізингового бізнесу - коли власник та користувач розведені у просторі та в часі, а відповідальність за порушення ПДР лізингоотримувачем лягають на власника авто - лізингодавця.

За результатами цієї зустрічі плануються зміни, які дозволять у перспективі одній юридичній особі призначати належним користувачем іншу юридичну особу, а також дозволить керувати належними користувачами усього автопарку лізингодавця.


Источник: MMR
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015