Volkswagen електрифікує свій популярний кросовер

01:09 19.02.2023
Volkswagen електрифікує свій популярний кросовер

Майбутній Volkswagen Tiguan також буде електричним. Третє покоління компактного позашляховика німецької марки матиме нульовий рівень викидів і вироблятиметься на тому самому заводі, що й версії з двигуном внутрішнього згоряння. Важливі новини для Вольфсбурга та бренду, який готує запуск десяти електромобілів до 2026 року.

Нові менеджери на чолі Volkswagen вирішили переглянути стратегію моделей стійкої мобільності, що просувається Гербертом Дисом. Його наступник підтвердив, що досі відомий як Volkswagen ID.2 незабаром стане наступником Golf і отримає електромотор. Це один із дюжини нових електричних автомобілів, які німецький бренд випустить до 2026 року.

Сам Томас Шеффер підтвердив це на прес-конференції, що відбулася на самому заводі у Вольфсбурзі, штаб-квартирі, де також вироблятиметься третє покоління Tiguan, включаючи 100% електричну версію. Те, що було секретом полішинелю, було офіційно підтверджено під час візиту канцлера Німеччини на флагманський завод бренду. Volkswagen Tiguan Electric - одна із запланованих моделей, і хоча конкретної дати початку виробництва немає, ми знаємо, що це ще одна з дюжини електричних моделей, які з'являться в середині десятиліття.

Німецька фірма переконана, що обидві моделі можуть чудово співіснувати, використовуючи переваги традиційних ДВЗ і гібридних версій, що підключаються, ще деякий час, але до 2035 року звичайний Tiguan зникне з модельного ряду марки. Дуже логічна стратегія, якою слідує більшість німецьких брендів. Volkswagen також вважає, що ще зарано перетворювати флагманську модель, таку як компактний позашляховик, в електричну.

Це було б комерційним самогубством, враховуючи, що його головні конкуренти, в основному південнокорейці та французи зі Stellantis, подумують займатися випуском ДВЗ до межі, яку їм дозволяє Європа, тобто до 2035 року. Таким чином, Tiguan збереже свою комерційну назву і існуватиме після цієї дати. Поки що його дизайн невідомий, хоча той факт, що новий Tiguan перейняв естетичні гени від сімейства електромобілів Volkswagen ID, особливо спереду, багато говорить про дизайн вже підтвердженого електричного Tiguan.

Механічно майбутній Tiguan з нульовим рівнем викидів, який пропонуватиметься з широким спектром версій, буде заснований на переглянутій платформі MEB, яка тепер називається MEB+, зі значними поліпшеннями, особливо з більш високою зарядною потужністю, яка скоротить час підзарядки.


Источник: AMPERCAR.com
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015