Найпопулярніші кросовери Nissan стануть електромобілями

20:56 18.02.2023
Найпопулярніші кросовери Nissan стануть електромобілями

Nissan планує електрифікацію своїх наймасовіших кросоверів. Нові Nissan Juke, Qashqai та X-Trail стануть електромобілями. Про це заявив керівник Nissan Europe Гійом Картьє британському виданню Autocar.

За його словами, електрифікація кросоверів відбувається поступово. Спочатку ці моделі отримали гібридні установки e-Power, у яких електромотор обертає колеса, а бензиновий двигун є генератором. Такі моделі мають попит: за 2022 рік у Європі продано 105 956 Nissan з e-Power.

Наступний крок - створення повністю електричних версій. Нові покоління кросоверів з'являться у 2025-2027 роках. Першим дебютує електромобіль Nissan Juke, а за ним підуть Qashqai та X-Trail. Цікаво, що гібриди Nissan e-Power залишаться в лінійці.

Всі три електрокросовери будуть побудовані на платформі CMF-EV, як і новий Nissan Ariya. Вони отримають потужніші мотори, ніж Ariya, а також більш ємні батареї.

Характеристики електрокарів поки що не розголошують. Нагадаємо, що кросовер Nissan Ariya запропонований у версіях потужністю 218-394 к. с., а запас ходу становить від 340 до 500 км.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015