Ford готують революційний пристрій, що дозволяє заряджати відразу кілька електрокарів

18:43 18.02.2023
Ford готують революційний пристрій, що дозволяє заряджати відразу кілька електрокарів

Ford зареєстрували патент пристрою, який буде корисним для власників електромобілів. Він дозволить заряджати кілька електрокарів одночасно за допомогою однієї зарядки. Про це розповіли на сайті CarBuzz.

Новий патент описує технологію, що дозволяє заряджати кілька електромобілів від одного зарядного пристрою. Для цього використовуватимуть двонаправлену зарядку.

Електромобілі на зарядній станції виконуватимуть роль «перехідників» для заряджання інших авто. Щоб технологія працювала ефективно, знадобиться покращення зарядних станцій.

У патенті йдеться, що майбутні електромобілі Ford можуть бути оснащені двома вузлами зарядних портів. Один із них і буде призначений для зворотної зарядки.

Зараз схожа система використовується у пікапі Ford F-150 Lightning. Вона може подавати живлення на електроприлади та інше обладнання.

Ford пропонує різні способи заряджання кількох електромобілів від одного зарядного пристрою. Наприклад, розподілені, каскадні, цільові та автоматизовані стратегії.

Поки що технологія знаходиться на ранньому етапі розробки. Цілком ймовірно, що Ford працює над своєю екосистемою зарядних пристроїв, які можуть використовувати ці напрацювання.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015