Volvo Trucks презентувала перший повністю електричний бетонозмішувач

22:35 17.02.2023
Volvo Trucks презентувала перший повністю електричний бетонозмішувач

Компанія Volvo Trucks поставила перший повністю електричний бетонозмішувач великої вантажопідйомності. Це ще один крок до скорочення викидів у будівельній галузі. Електрифікація транспортування бетону була складним завданням через великі навантаження та необхідність безперервного перемішування, але Volvo у співпраці з CEMEX вдалося створити безшумний автобетонозмішувач, який працює на чотирьох потужних батареях.

Електричний бетонозмішувач Volvo FMX був переданий провідній компанії з виробництва будівельних матеріалів CEMEX у Берліні. Електровантажівка почне працювати на заводі компанії цього місяця. Акумуляторна електрична вантажівка - це остання розробка в рамках угоди між Volvo та CEMEX 2021 року про співпрацю та виробництво транспорту без викидів. Будівельна галузь - один із найбільших винуватців токсичних викидів CO2, і впровадження акумуляторних електричних технологій дозволить зробити її екологічнішою.

Volvo FMX оснащений двома електродвигунами потужністю 330 кВт, чотирма батареями по 360 кВт.год і коробкою передач I-Shift. Колісна база складає 4100 мм. Місткість бетономішалки - 9 м3. За словами президента Volvo Truck Роджера Енна, безшумна робота електробетономішалки забезпечує найкраще середовище для людей, які працюють на будівельних майданчиках, а також для мешканців, які живуть поблизу.

Мета компанії полягає в тому, щоб до 2030 року половина всіх продажів нових вантажівок припадала на електричні автомобілі. Volvo Trucks прагне нульового рівня викидів парникових газів у ланцюжку створення вартості не пізніше 2040 року.

Volvo Trucks лідирує у випуску важких електромобілів із нульовим рівнем викидів. У 2019 році Volvo представила свою першу комерційну електричну вантажівку Volvo FL Electric, що започаткувало галузеву революцію. За FL Electric пішов Volvo VNR Electric, який був запущений у Північній Америці у 2020 році. Спираючись на свій успіх, у вересні минулого року Volvo представила три 44-тонні електричні вантажівки, одні з найважчих у своїй лінійці. Таким чином, компанія довела свій портфель до шести комерційних вантажівок - більше, ніж будь-яка інша компанія.

Електричні вантажівки Volvo привертають увагу клієнтів найвищого рівня. Так, Amazon замовила 20 самоскидів Volvo FH Electric вантажопідйомністю 44 тонни та запасом ходу до 300 км.


Источник: Україна Електро
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015