Запаси пального в Україні перевищили довоєнний рівень

21:42 17.02.2023
Запаси пального в Україні перевищили довоєнний рівень

Обсяг запасів пального в Україні у січні 2023 року перевищив рівень січня минулого року. Водночас споживання під час війни суттєво зменшилося. Про це повідомляє директор «Консалтингової групи А-95» Сергій Куюн на брифінгу.

«Баланс ринку пального перевищив баланс січня минулого року, тобто довоєнного… Ми маємо сьогодні дуже гарний запас пального, і ми дуже впевнено рухаємося у цей весняний сезон», - сказав він.

Як зазначив Куюн, збільшення запасів було спричинене тим, що з жовтня уряд ініціював з учасниками рику обговорення цього питання, «оскільки всі розуміли, що з 5 лютого стартує ембарго на імпорт російських нафтопродуктів в Європу, і були побоювання з приводу того, що можливий дефіцит».

Куюн не виключив, що самі росіяни розганяли інформацію, «що буде дефіцит, що буде здороження, що всі зупиняться». Однак ринок відзначив дату 5 лютого черговим падінням цін на АЗС, зазначив експерт.

За його словами, Україна вперше почала імпорт дизельного палива зі США.

«Розпочалися досить масовані постачання американського дизельного палива. У січні вони почалися, у лютому вони зростають», - сказав він та додав, Україна також імпортує з різних країни, серед яких Тайвань, Індія, Нідерланди.


Источник: РБК-Україна
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015